El sector turístic de la Garrotxa confia en el mes d’agost

Dins de l’excepcionalitat amb què ho tenyeix tot la pandèmia de la Covid-19, el tret de sortida a la temporada turística d’estiu es va donar el passat mes de juny, quan el Ministeri de Sanitat va relaxar les restriccions d’entrada de visitants estrangers, permetent fer-ho amb la pauta de vacunació completa, un test d’antígens o una PCR negativa. En aquest context, el sector turístic català, preveu una recuperació lenta amb relació a la passada campanya.


A la Garrotxa, per exemple, a diferència d’altres territoris catalans com la Costa Brava o la Costa del Maresme que depenen aquests mesos del turisme estranger, el sector turístic té totes les esperances posades al mes d’agost.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: ‘Sobretot el públic de fora, el nacional, el mercat francès o dels Països Baixos, ens venia molt en temporada de maig i juny. Normalment la segona quinzena de juliol ja anàvem amb un tipus de públic molt més local, de província de Barcelona o de la resta de Catalunya. Entenem que segurament al mes d’agost no ens veurem tan afectats com en altres territoris perquè buscarem el mateix públic que hem buscat sempre.” 

Però tot i tenir les esperances posades al mes d’agost, hi ha un factor imprevisible: les cancel·lacions a última hora.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: “Fan patir molt perquè al final, sobretot els allotjaments funcionen amb un sistema de reserves amb pagues i senyals. Aquest any s’han eliminat a la majoria d’allotjaments. Això provoca una inseguretat perquè no saps què tindràs demà, quin volum, o què facturaràs d’aquí 15 dies. Això es fa molt dur quan venim d’un any i mig molt dur i amb moltes conseqüències.”

Pel que fa als tipus d’allotjaments més demanats aquest estiu, se segueix apostant pel turisme rural, apartaments d’una sola unitat familiar i càmpings.

x