Olot registra menys robatoris però més estafes online durant el 2020

Descens significatiu dels delictes a Olot aquest 2020. Segons les dades que els diferents cossos han compartit a la Junta Local de Seguretat, s’ha aconseguit trencar la tendència a l’alça dels dos últims anys.


Jordi Martinoy, Director Territorial Interior a Girona: “No podem caure en el triomfalisme, mai és suficient, però essent objectius creiem que s’ha fet una bona feina a Olot. Tot el conjunt de robatoris amb força han baixat una quarta part, un 25%, i especialment, els robatoris en domicili, que són els que tenen un impacte més greu, han baixat un 60%. Cal seguir treballant perquè segurament les víctimes no ho percebran així.”

L’any passat, la taxa a la capital garrotxina va situar-se al voltant dels dels 34 delictes per cada 1.000 habitants, mentre que a nivell català, és de gairebé 51.

Pep Berga, alcalde d’Olot: “Això són dades molt positives, 17 punts menys de la mitjana de Catalunya, comparativament hem de dir que vivim en una ciutat i en una comarca on sortosament els delictes han baixat d’una manera substancial.”

Aquest descens no s’explica només pels efectes que el confinament i les restriccions de mobilitat hagin pogut tenir en el comportament dels criminals.

Blai Ortiz, director Mossos Garrotxa: “Segur que ha tingut un cert efecte el canvi de conductes i mobilitat pel COVID, els controls policials que vam fer molt intensos a l’avinguda Sant Jordi i a la Nissan durant un parell de mesos, i després, les aplicacions tecnològiques, com càmeres de videovigilància, que ens ajuda moltíssim.”

Les dades són a la baixa en totes les tipologies menys una: els ciberdelictes:

 Blai Ortiz, director Mossos Garrotxa: “Estem utilitzant moltíssim les aplicacions informàtiques i la tecnologia. Incrementen les estafes, duplicacions de targeta, estafes per internet, suplantacions en webs de bancs… “

La ocupació d’habitatges relacionada amb la delinqüència i la conflictivitat que genera continua entre les principals preocupacions en matèria de seguretat a la ciutat.  En aquest sentit, el director d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, ha demanat un paper actiu als grans propietaris en la denúncia de casos d’ocupació.

Les actuacions relacionades amb la prevenció de la COVID també ha tingut un pes important en l’actuació dels cossos policials. S’han detectat prop de 1.100 infraccions.

 

 

x