La secretària general de CCOO a Girona explica a Olot les claus de l’acord de les pensions

Aquest mes de juliol el govern espanyol ha aprovat l’avantprojecte de llei per a la reforma de les pensions, amb el principal repte d’assegurar-ne la viabilitat. La secretària general de CCOO a les comarques gironines n’ha parlat a la darrera assemblea del sindicat a Olot.


Belén López, secretària general CCOO Comarques Gironines: “Tenim un sistema de pensions tensionat perquè la gent del babyboom està accedint a la jubiliació. Tenim dues solucions, una, retallem, una altra, posem més diners. Nosaltres què diem, no volem retallar, el que volem és que es posin més diners perquè el sistema funcioni”.

Segons els darrers acords, la diferència del que preveia la llei de aprovada pel Partit Popular el 2013, l’actualització de les pensions es calcularà a partir de l’IPC de l’any anterior. Entre els canvis que s’introdueixen hi ha diverses mesures encarades a equilibrar l’edat real i l’edat legal de jubilació.

Belén López, secretària general CCOO Comarques Gironines: “L’edat real en aquest pais és 64 anys, l’edat legal és 65, 66 o 67. I com ho vol ajustar? Doncs amb un sistema d’incentius si allargues l’edat de jubilació, o penalitzacions si el que fas és avançar-la. Aquestes penalitzacions han de tenir en compte les dificultats de la gent.”

Per tal de garantir els ingressos per a les pensions, el govern també ha acordat dedicar-hi el 2% del PIB, i modificar les cotitzacions dels autònoms en funció dels seus ingressos reals, entre d’altres mesures.

x