Les Planes escurça la festa de Sant Jaume però hi manté el gruix dels actes

Les Planes s’estima la seva Festa de Sant Jaume i aquest any ho ha tornat a demostrar esperant fins l’últim moment per programar cada acte, i tirant endavant un cartell adaptat a la realitat del moment. De fet, ha posposat dos concerts que podien ser susceptibles de ser poc adients en aquests moments per la interacció social que impliquen, com són els d’Hotel Cochambre el divendres i el de Pelukas el dissabte.


Joan Soler, regidor de Cultura Aj. de Les Planes d’Hostoles: “Sabíem que ens hauríem d’anar adaptant i ho hem fet. És el segon concert d’Hotel Cochambre que cancel·lem, i ens hem proposat tant amb ells com amb Pelukas que el farem per la Santa Espina, el setembre”.

Tot i això la comissió ha traçat un cartell del tot atractiu. Dissabte a les 17.00 serà el torn dels més petits a la Parada el Jonquer, on s’hi instal·larà un tobogan d’aigua, s’hi farà la festa de l’escuma i es podrà viure l’espectacle infantil amb la companyia Rovell d’ou. Paral·lelament, una hora després a l’església parroquial, concert d’orgue i violí amb Sílvia Castillo i Vitallí Karpov. La Band Gogh tancarà la jornada a la pista poliesportiva.

La missa cantada en honor a St. Jaume serà com de costum el diumenge a les 10.00, seguida pel petit concert de la Coral Retorn Planenc.

En l’acte més esperat de les festes, la Plaça Nova serà l’escenari, primer, del concert de sardanes amb la Cobla Bisbal Jove. L’entrada serà controlada i escalonada, en una ubicació on, com en cada festa major, s’hi podrà veure el Ball de Gegants i Capgrossos, que en cas de mal temps es faria dilluns. Una sessió de cinema a la fresca tancarà el cap de setmana.

La Cobla Ciutat de Girona es podrà sentir i gaudir a la plaça Nova el dilluns, en un dia que es tancarà amb la nit d’havaneres amb el Grup Port Bo i la traca final de la festa.

x