La D.O. Olotina fa conèixer la història d’Olot i el vincle amb el bon menjar

Conèixer els productes típics d’Olot. Aquesta és la finalitat que es va perseguir durant la ruta guiada pel centre de la ciutat per descobrir el seu patrimoni artístic i els seus productes alimentaris. Sota un sol de justícia, els visitants van recórrer espais emblemàtics com la Plaça Mercat, on van poder parlar amb els productors.

Mireia Tresserras, coordinadora de l’Oficina de Turisme: Són un continu de visites. Cada dissabte sortim. L’únic que canvia és el tema. Avui anem a veure el mercat.

El recorregut va prosseguir pels carrers del barri vell, visitant la xocolateria d’en Jordi Ferrer, Ferrer Xocolata, Can Baldiret, una espardenyeria centenària, i Can Morera, un comerç de productes gastronòmics locals.

Mireia Tresserras, coordinadora de l’Oficina de Turisme: La resposta és molt positiva. El públic bàsicament és de proximitat. També pot ser gent d’Olot que no coneix el patrimoni o gent de la província de Barcelona o Girona que agraeix el fet que sigui una visita guiada.

En Francesc i la Cristina venen de Vilanova i la Geltrú i aquestes són les raons per què van decidir apuntar-se a la visita.

Cristina Herrero, visitant: Nosaltres això de la denominació d’origen és una cosa que ens interessa i pot ser curiós i atractiu, perquè vivim lluny d’aquí.

Francesc Macià, visitant: Ens va semblar interessant i així en sabem més que anant pel nostre compte.

D’aquesta manera, van poder conèixer la història d’Olot i el vincle amb el bon menjar.

x