Blaumut i el Ball de la Faràndula posen la nota de color a la Festa Major de Sant Jaume de Llierca i Les Planes d’Hostoles

El grup de música catalana Blaumut, amb cançons tan populars com ‘Pa amb Oli i Sal’ va posar la nota de color dissabte a la Festa Major de Sant Jaume de Llierca i va fer vibrar una Plaça Major plena. La formació es troba en plena gira de presentació del seu darrer disc anomenat 0001, que va sortir a la llum l’any passat i, per tant, les actuacions van haver de ser posposades a causa de la pandèmia.


Vassil Lambrinov, violinista de Blaumut: És genial poder actuar al centre del poble. Jo no havia vingut mai. És un indret molt agradable i estem encantats de ser-hi.

El consistori va decidir continuar amb els concerts amb el públic assegut i aforament limitat. De fet, el poble també va gaudir de l’actuació de Beth i Balkan Paradise Orquestra divendres, Rock per Xics dissabte i l’Orquestra Meravella diumenge. A on sí que es van suspendre els grans concerts va ser a Les Planes d’Hostoles, on un dels actes més destacats de la Festa Major va ser el Ball de la Faràndula. Enguany, el ball s’ha pogut celebrar a la Plaça Nova del poble. L’any passat va tenir lloc al pati de l’escola.

Joan Pujol, cap de la colla gegantera: Almenys que la poca mainada que hi hagi pugui gaudir dels gegants és un gran què.

La il·lusió dels infants veient ballar els capgrossos i els gegants va ser un dels elements protagonistes de la festa. Un Sant Jaume diferent i celebrat de diferents formes als dos municipis garrotxins.