El format online de l’RCR Summer Workshop fa baixar la participació

El despatx d’arquitectes RCR, guanyadors del premi Pritzker 2017, han dut a terme la segona edició del Summer Workshop. Enguany de forma online, fet que condiciona la dinàmica de l’activitat malgrat que des de RCR han fet un esforç molt gran perquè els estudiants i joves arquitectes d’arreu del món puguin aprofitar en la mesura del possible de les videoconferències, ponències i videocreacions.


Rafael Aranda, RCR arquitectes: “En total aquest any hem estat voltant els 30 d’arquitectura I paisatge. I els 15 de fotografia I audiovisual. Es clar estem tres vegades per sota del que seria una edició presencial. Però és normal, ja considerem que forma part dels temps que estem.”

Des de l’organització remarquen la importància de la presencialitat per poder gaudir de l’espai Barberí d’Olot.

Rafael Aranda, RCR arquitectes: “A la mínima que puguem, és el que tothom ens demana, serà presencial. Una mica les persones el que volen és apropar-se a nosaltres, estar aquí durant tres setmanes, viure la nostra oficina d’arquitectura, els nostres espais, viure aquí a Olot. Poder viure una mica aquesta cosa compartida que és una mica el que nosaltres donem.”

Com a alternativa, aquestes tres setmanes han convertit el despatx en un plató. Des d’allà s’han programat les converses amb experts de diferents disciplines que s’han emès en directe pel canal de Youtube d’RCR Bunka.

 

 

x