Les festes del Tura tornen del 4 al 8 de setembre, adaptades a les restriccions

Després d’un any en blanc, tornen les Festes del Tura, i amb elles un moment tan emblemàtic com la descoberta del cartell. És obra de l’artista olotí Lluís Juanola.

Lluís Juanola, autor del cartell de Festes del Tura 2021: “Jo vaig pensar que com m’agrada molt dibuixar cavalls, vaig pensar a fer un cavallet. Però clar l’havia de fer a la meva manera, personalitzar-lo. I vaig fer diversos esbossos perquè jo quan faig un cartell el faig amb aquarel·la. Començo per dalt i arribo fins a baix, no rectifico mai. En vaig fer dos o tres i vaig intentar que fos un cartell expressiu.

Les primeres festes d’Olot en pandèmia volen mantenir el caràcter popular i participatiu, però adaptat a la normativa que marqui el Procicat: no hi haurà barraques, però sí un programa d’actes culturals que pivotarà entre tres espais diferents.

Agustí Arbós, regidor de festes Ajuntament d’Olot: “Hi haurà un primer espai a la Plaça Major d’Olot, on hi haurà un escenari on ens centrarem sobretot en activitats al voltant de la cultura popular, la faràndula per exemple. Un segon espai serà la plaça de Braus on hi haurà les activitats musicals. I per complementar aquest escenari n’hi haurà un altre situat al Parc Nou.

Suu, El Pony Pisador, La Principal de la Bisbal, El Pot Petit o Xiula són alguns dels primers noms confirmats del cartell, que es donarà a conèixer més endavant.

Jordi Serrat, director de festes del Tura: “Des de la música tradicional a les entitats, hem decidit que ho prendrem tot com una oportunitat. Amb música tradicional concretament el seguici estem fent un treball de creació que serà creiem molt espectacular. I en l’àmbit de música tenim l’oportunitat d’explorar formats que no podem fer per festes. Podem posar accents amb música més tranqui·la com la música d’autor.”

Les localitats per tots els actes seran gratuïtes i es posaran a disposició del públic durant el mes d’agost. Pel que fa a la faràndula, se seguirà un sistema similar al que ja es va provar per Corpus.

x