L’Hospital d’Olot acull l’exposició `És net l’aire que respirem?´de IE Greda

El projecte ‘És net l’aire que respirem?’ dels alumnes de 1r d’ESO de IE Greda analitza el grau de contaminació de l’aire. Concretament, mitjançant l’estudi de les dades de dues estacions de contaminació atmosfèrica han analitzat quins són els contaminants atmosfèrics, com s’originen i quin efecte tenen sobre els ecosistemes i el canvi climàtic. També han analitzat l’impacte del projecte de la Variant d’Olot sobre el seu centre, tant d’un punt de vista paisatgístic com de contaminació atmosfèrica i acústica.

Jaume Serrat, alumne 1r d’ESO IE Greda: “Aquest projecte hi hem treballat a través de diferents activitats i reunions que hem fet amb gent tècnica que ens han pogut explicar com millorar i fer aquesta exposició. I les dades les hem anat traient amb coses que hem anat fent amb el projecte a classe anomenat `és net l’aire que respirem?´”

El projecte s’ha dut a terme tot l’any i els alumnes han treballat en petits grups cooperatius on cadascú tenia el seu rol. Han comptat amb l’ajuda d’experts de diferents vessants per tal d’entendre a fons el problema com el meteoròleg Eric Agud, el doctor en Ciències Ambientals Gonzalo Gamboa  o el pediatre Dr Ferran Campillo, entre d’altres.

Iria Torres, alumne de 1r d’ESO IE Greda: ”Les conclusions que hem arribat han estat que l’aire que respirem no és net i ho hem fet a través de diferents activitats i experiments i el que hauríem d’intentar ara és que aquest aire no fos contaminat. Doncs vam crear uns aparells que analitzaven l’aire, en aquest cas, l’EducaCont  i Smart Citizen. Smart Citizen és més precís que l’EducaCont.”

El treball així com les conclusions es poden veure a l’exposició que es troba a l’entrada de l’hospital d’Olot fins al 23 d’agost. L’objectiu d’aquesta exposició és conscienciar la ciutadania sobre els perjudicis que la contaminació atmosfèrica causa a la salut de les persones, a l’equilibri dels ecosistemes i també recordar que la pol.lució és un factor determinant en la crisi del canvi climàtic.