La Cooperativa La Fageda retira del mercat quatre lots de flam de vainilla per l’alerta sanitària de l’òxid d’etilè

Més productes retirats per l’alerta sobre l’òxid d’etilè en alguns productes contaminats. La cooperativa ha retirat preventivament del mercat 4 lots de flam de vainilla, en aquest cas per una possible contaminació amb l’òxid d’etilè a l’additiu estabilitzant E410, anomenat goma de garrofí. Els lots afectats del flam de vainilla que han retirat són els corresponents a les dates de consum preferent 29 de juliol, 6, 7 i 11 d’agost.


Per la seva banda, la Fageda ha difós un comunicat al seu web assegurant que “el motiu de la retirada es deu a l’alerta alimentària que recentment hem rebut fabricants alimentaris, vinculada a la presència no desitjada d’òxid d’etilè en nivells superiors als legalment permesos, en una sèrie d’additius alimentaris.”

Oriol Gol, director de qualitat de La Fageda: “Els nostres flams son perfectament segurs, i no es presenta cap presència d’òxid d’etilè en els matiexos flams. La retirada que hem hagut de fer és una retirada preventiva que ens ha demanat l’Agència de Salut Pública de Catalunya”. 

Aquests productes se sumen a les 50 varietats de gelats de que FACUA ha donat a conèixer aquesta setmana que podrien estar afectats per la presència de traces d’òxid d’etilè.

x