‘Nedem’, l’activitat d’estiu que fomenta que tots els joves sàpiguen nedar

Aprendre a nedar és necessari per a garantir la seguretat dels joves. Per això, des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot i l’Institut Municipal d’Esports i Lleure aposten per ajudar als nois i noies que no han pogut encara aprendre a nedar oferint cursets de natació i activitats aquàtiques.


Joan Danès, Coordinador de la piscina municipal d’Olot:
“Aquest any estem molt contents perquè l’activitat ha tingut molt d’èxit. Jo crec que una part de l’èxit és el canvi d’horari. D’un quart de dues a un quart de tres la piscina està molt tranquil•la, hi ha poca gent, hi ha pocs usuaris i ells poden estar molt tranquils i molt lliures. Els monitors els hi posem des de l’activitat d’Estiu Riu i són els que els han ensenyat a nedar. I realment pel que estem més contents és que veiem que estem a finals del primer mes de juliol i ja han après a nedar.”

Una activitat que forma part del Pla Educatiu d’Entorn d’Olot i que el seu principal objectiu pretén fomentar l’aprenentatge de la natació entre els nois i noies d’ESO que no saben nedar.

Aniol Sellabona, Regidor d’esports de l’Ajuntament d’Olot: “Per l’ajuntament d’Olot creiem que és una activitat molt important. Pensem que és molt important que puguem oferir a tots aquests joves un espai com aquest on puguin adquirir les habilitats aquàtiques que els hi donin garanties perquè quan vulguin anar a la platja, a la piscina, a la gorga perquè tinguin aquestes habilitats com a mínim. Perquè puguin interactuar dins del medi aquàtic amb seguretat que és el que busquem sobretot en un espai com aquest. Evidentment aquí es troben amb molts joves d’instituts diferents i acaba fent un espai d’interacció més enllà de l’aprenentatge de la natació.

Des de l’organització esperen que any rere any puguin seguir detectant aquests nens i nenes d’edat més avançada que no saben nedar i puguin ampliar les places perquè siguin cada cop més els infants de la ciutat que tenen aquesta necessitat coberta, garantint així la seva seguretat i llibertat en medis aquàtics. Durant aquestes setmanes, els nois i noies han après a nedar, però també han gaudit de l’aigua i han conegut nois i noies de la ciutat.

 

x