Besalú reclama a la Generalitat una normativa sobre els “free tours”

Com passa en localitats turístiques de tot el món, pels carrers i monuments de Besalú les visites guiades que promou l’oficina de turisme conviuen amb els “free tours”, rutes a peu sense cap cost o amb donatius voluntaris. Darrerament, però, l’ajuntament de la vila ha detectat empreses i professionals que ofereixen aquest servei sense acreditació oficial i, en alguns casos, amb informació poc rigorosa.

Lourdes Sibecas, tècnica oficina turisme Besalú: “El que temem és que s’explica sobre Besalú. Sempre tenim aquesta incertesa, sobre si és real el que estan explicant sobre la història de la població. Posem pel cas, tenim un Miqvé que és importantíssim, en el nostre cas accedim a l’interior, però un ”free tour” no acreditat no ho pot fer. De quina manera pot explicar al visitant quina importància té Besalú, si no el visita?”

 A més, el punt de sortida d’aquets “free tours” acostuma a ser la mateixa oficina de turisme, fet que pot portar els turistes a confondre’ls amb visites reglades.

 Vanessa Duran, Regidora Turisme Aj. Besalú: “Creiem que perjudiquen el nom de la nostra vila. Vam lluitar per tenir un turisme de qualitat, i volem que s’emportin unes explicacions amb un aprenentatge de qualitat, i és pel que lluitem nosaltres.”

Per aconseguir-ho, el consistori ha demanat al Departament de Turisme de la Generalitat que reguli aquest tipus d’activitats, i aclareixi què es pot fer, i què no.

Vanessa Duran, Regidora Turisme Aj. Besalú: “A nivell municipal posarem una llei que empari tots aquests free tours, però demanem una llei superior que també estigui vigent, per poder-nos regir. L’ordenança municipal faria que un agent municipal anés a trobar tots aquests free tours i els hi demanaria la targeta de guies oficials.”

 L’ajuntament de Besalú també fa una crida a la sensibilització dels visitants, perquè aquests s’assegurin, abans de contractar o apuntar-se a una visita, que està feta per guies oficials.

 

 

 

 

x