Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca i Sant Joan les Fonts acullen un casal itinerant per a joves

En Muahamadou, la Jonaida i els seus companys s’han acomiadat de casal a la piscina. Avui ha estat la de Castellfollit de la Roca, però aquest dies també han passat per Sant Jaume de Llierca i Sant Joan les Fonts. Tots tres municipis van demanar al Consell Comarcal de la Garrotxa poder oferir activitats als nois i noies de sisè i primer d’ESO, però no arribaven al mínim de places. Així va sorgir l’Estiu Jove, un casal itinerant que ha comptat amb una vintena de participants.

Aniol Sellabona, Conseller de Joventut Consell Comarcal Garrotxa: “Ja que tenim la tradició de compartir recursos, i aquesta bona relació entre municipis, vam posar sobre la taula fer un casal conjunt. El que feien els joves era de moure’s, cada setmana a un municipi diferent. “

Marta Vila, tècnica Joventut Consell Comarcal Garrotxa: “és una manera de fer territori, els joves s’han pogut sentir representants dels seus municipis i presentar-lo als seus companys” 

Aquesta ha estat la principal novetat en les activitats mancomunades que coordina el Servei de Joventut del Consell, en un estiu especialment difícil pel món del lleure.

Marta Vila, tècnica Joventut Consell Comarcal Garrotxa: “Ha estat un estiu intens, de patiment constant, d’anar solventant els problemes de persones confinades, contactes estrets… “

Prop de 400 infants i joves de set pobles han participat als casals mancomunats de la Garrotxa. Avui gairebé tots es diuen adéu fins l’estiu que ve.

x