El músic Francesc Tomàs ‘Panxito’ i els seus dos fills protagonitzen el primer dels concerts en commemoració a l’Any Joan Tomàs

El músic Francesc Tomàs, conegut com a ‘Panxito’, i els seus dos fills han protagonitzat aquest diumenge a la tarda el primer de les quatre propostes musicals en commemoració a l’Any Joan Tomàs. Aquest va ser un músic molt actiu, entregat incansablement a la cultura del país. La seva aportació al patrimoni cultural català és insubstituïble, tant per la quantitat com per la qualitat de la seva obra.


Francesc Tomàs, músic: Ell el que volia fer era trobar l’ànima del poble i tornar les cançons del poble al poble.

I és que, en aquest sentit, Olot Cultura ha previst tres actuacions més en el marc de Música al Parc, que serà l’escenari de concerts d’altres noms més coneguts, com ara el de Jaume Arnella i Rafel Sala, Àngel Girona i Marc Busquets i Artur Blasco.

Jordi Serrat, tècnic de música d’Olot Cultura: Tots ells el que tenen en comú és que d’alguna manera més directa o havent-lo conegut o no són deixebles de la feina de Joan Tomàs.

En aquest cas, el Parc Nou va acollir un trio dedicat a portar arreu el seu repertori de ball tradicional, complementat amb sonoritats més noves. Van ensenyar la seva interessant tasca en la recuperació de les jotes del Priorat i, de fet, van actuar juntament amb la Clavellinera, una entitat històrica de divulgació i docència del ball de plaça.