Sant Feliu de Pallerols recorda les cançons de tradició oral del poble amb ‘El cançoner de Can Ventura’

Fa dos anys es va presentar el llibre El Cançoner de Can Ventura, una publicació excepcional amb un recull de cançons de tradició oral al poble. Durant l’acte de presentació es va dir que el que calia era tornar les cançons al poble. I així va ser. Dissabte a la tarda es va organitzar una cantada de cançons incloses al llibre.


Laura Masdeu, membre de la Comissió d’Organització del Cançoner de Can Ventura: Eren tres dones molt populars. Les ‘venturetes’ també se’ls hi deia. Tothom anava a cantar a casa seva.

De fet, un total de vuit cantaires i músics diferents van protagonitzar la vetllada. L’acte es va obrir amb la música dels germans Oliu, amb violí i piano. El Grup de Dones de Sant Feliu, el Cor Parroquial, la cantant Paula Salvador, el músic Eduard Canimas, Mònic Grup i Músics per la Llibertat, que van actuar acompanyats de la Gemma Valls. L’acte es va tancar amb l’actuació d’Àngel Girona i Marc Busquets.

Artur Colomer, alcalde de Sant Feliu de Pallerols: Grups de persones de gent del poble, no professionals la majoria. Han fet un acte molt amè, bonic i entrenyable per a la població.

L’Ajuntament també ha pogut celebrar aquest diumenge la Festa Petita amb la missa habitual, l’Homenatge a la Bellesa a la gent gran del poble, una actuació de la Coral del Retorn Planenc i el Cor Parroquial i, també, una missa celebrada pel Bisbe. Tampoc va faltar el Ball dels Cavallets, Gegants i Mulassa i el Ball de Sardanes al Firal.

x