EL CPA Olot suma el 14è títol de campiones d’Europa

L’europeu de patinatge artístic de grups de xou disputat a Lleida no podia haver sortit més rodo pel Club Patinatge Artístic Olot. Divendres el conjunt júnior van fer brillar la coreografia ‘Arrenca’m’ per fer història i de la bona: feia cinc anys que l’equip no competia a nivell continental i mai havia arribat a pujar al segon graó del podi. Tot i que les olotines van superar en una dècima a L’Aldea (84,5 pels 84,4 de l’Aldea), el CPA Olot va haver de conformar-se amb el segon lloc per pel nombre de whites. El CPA Girona va completar el podi.


Dissabte, però, arribaria el plat fort del campionat, amb la final de grups grans de xou, amb presència de nou equips de tres països: Espanya, tots ells catalans, Itàlia i Portugal. Les patinadores de Ricard Planiol i Ester Fàbrega van tancar la final amb el seu ‘Trampa Mortal’, que tantes i tantes ganes tenien de mostrar a nivell internacional.

Tret d’alguna petita errada, les olotines van completar una coreografia pràcticament perfecta, amb notes de fins a 9.9 a l’apartat tècnic i de 9.7 a la part artística, que els va donar un total de 135,4, per superar de llarg al segon equip classificat: el Xou Roller Team italià, que va sumar 128,5 , quatre dècimes més que el CPA Girona, que van ser terceres. L’alegria un cop sortides les notes era desbordant per les patinadores olotines.

Cristina Planagumà, patinadora equip A CPA Olot: Encara ho estem assimilant. Amb tot l’ambient, com ens animaven, que no sentíem ni la música i ens hem sentit molt acompanyades i estem molt felices.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: S’ha fet tan llarg arribar aquí que ara costa pair-ho.

Ricard Planiol, entrenador i coreògraf CPA Olot: Arribar aquí després de dues temporades ha estat molt dur i en teníem moltes ganes però a la vegada teníem molta pressió a sobre.

L’europeu va servir, d’alguna manera o altre, per treure’s l’espina de poder diputar, per fi, una competició internacional, després de més d’un any aturades per culpa de la pandèmia. El CPA Olot arribava a l’europeu amb els títols del Català i l’estatal sota al braç, però a la vegada amb molta pressió i mirant de reüll la resta de rivals.

Ester Fàbrega, entrenadora CPA Olot: Les hores i a qualitat de les hores ha estat clau. NO hem pogut entrenar amb les millors condicions amb patinadores confinades i s’ha fet molt dur.

Ricard Planiol, entrenador i coreògraf CPA Olot: sempre ho hem intentar minimitzar tot això, per aparentar normalitat, encara que elles ho veien. Ha estat difícil.

El Club patinatge Artístic Olot no deixa de fer història, i aquest cap de setmana va aixecar per 14a vegada la copa que les acredita el millor equip d’Europa. Un nou èxit fruit de molta feina feta però a la vegada d’una gran pinya, que segueix aconseguint victòries allà on competeix.