Reforma dels murs laterals del jardí botànic del Parc del Pedra Tosca

El jardí botànic del Parc del Pedra tosca s’està reformant. Una modificació tant estructural com dels cartells Informatius que expliquen cada tipologia de planta. Hi participen una desena de persones malgrat que inicialment estava pensat per tenir una cinquantena de joves dels Camps de Treball de la Generalitat treballant-hi. Però malauradament la covid va fer que no es pogués dur a terme i s’hagués de reduir la participació.


Lluís Guillaumes, primer tinent d’alcalde Aj. Les Preses: “Bé aquesta activitat no és esporàdica d’aquest any, és una activitat que ja fa anys que estem fent l’Ajuntament de les Preses col·laborant amb l’associació Naturista de la Garrotxa i el Parc Natural. A través d’uns campaments que organitza la generalitat de camps de treballs. I aquests estaven encarats sobretot en el tema de la pedra seca. I aquest any ens ha semblat adient tant el parc natural com l’associació naturista que calia premiar el treball de les àvies Remeieres que estan fent una tasca de divulgació, porten sis edicions ja del seu llibre de les plantes curatives.”

Amb l’objectiu que l’espai s’acabi convertint en un indret educatiu on visitants i escoles s’apropin a estudiar les mostres botàniques. Així com facilitar la tasca a les àvies remeieres i aixecar els murs laterals perquè hi arribin més fàcilment.

Maria Rigart, àvia remeiera: “A nosaltres ens costa molt arribar a terra ja i això si puja ens és molt més fàcil de treballar-hi i de mantenir-ho net.”

Mercè Teixidor, àvia remeiera: “Si es veu bé un ho diu a l’altre i té més èxit. I va bé que el parc del Pedra tosca tingui més èxit. Sempre va bé per ensenyar a la gent que venen i no en coneixen gaires.”

Les àvies remeieres ara podran gaudir d’un jardí botànic arreglat des d’on podran continuar duent a terme la tasca divulgativa sobre les plantes medicinals i es dignificarà l’espai.

 

Maria Rigart, àvia remeiera: “A l’estiu el que ens demanen més és per picades de mosquits. Llavors nosaltres fem el vinagre dels quatre lladres que hi posem farigola, romaní, sàlvia i espígol, amb vinagre de poma o vinagre blanc.”

x