Santa Pau posa en marxa la plataforma de reserves per accedir als gorgs de la riera de Sant Martí

Per accedir a alguns espais naturals de la Garrotxa, com els gorgs de la riera de Sant Martí, cal adquirir un tiquet, que atorga el dret d’accés a cadascun d’aquests espais durant un determinat període de temps. Santa Pau ha posat en marxa fa uns dies la plataforma de reserves per accedir a la zona dels gorgs. La intenció és, sobretot, la de millorar l’experiència i la visita a aquest espai natural protegit.


Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Busquem que el visitant s’emporti una bona experiència, protegir aquest espai natural i un equilibri entre el visitant i l’habitant.

També ha volgut assegurar que l’objectiu de l’Ajuntament no és guanyar diners, sinó regular l’espai i garantir l’experiència cap al visitant. L’entrada és gratuïta, de moment, tot i que d’aquí a uns dies, a mitjans d’agost, ja serà de pagament i, en concret, costarà 6 € per vehicle. Els costos de manteniment abracen el sou d’una persona que dona informació al turista, el muntatge de cartells i senyalització i, també, la plataforma de reserves.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: Sí que és veritat que hi ha gent que costa molt que s’habituï al fet de fer aquesta reserva.

La reserva dona dret d’accés a un vehicle a l’aparcament dels gorgs de Santa Pau, que té una capacitat de màxim 25 vehicles. Així doncs, una acció molt necessària, segons el consistori del municipi.