Dolors Fortis: “Vull explicar que les dones formoses tenim el mateix dret a sentir-nos guapes que les dones del 90-60-90”

La pandèmia ha servit per a moltes persones per reinventar-se i endinsar-se a noves passions. És el cas de la pintora Dolors Fortis. Va ser durant el confinament quan va començar a fer art d’una temàtica molt concreta a través de l’aquarel·la, versionant dibuixos ja existents.


Dolors Fortis, artista: Sabia que m’agradava pintar i no trobava la motivació. I un dia se’m va encendre la bombeta i vaig veure que el que m’agradava pintar eren dones ofenoses, dones formoses.

L’exposició, que es pot veure a l’aparador de Can Fontfreda durant tot aquest mes, vol fugir dels prejudicis i estereotips d’una societat perfeccionista i cada dia més lligada al culte al cos. Fortis vol reivindicar el físic de moltes dones, persones com ella. L’acceptació d’un mateix. Dones formoses grans, joves, que fan esport… i que segons la mateixa autora moltes vegades són marginades per la societat per la simple aparença física.

Dolors Fortis, artista: Jo vull explicar que nosaltres, les dones formoses, tenim el mateix dret a sentir-nos guapes, desitjades que els dones de 90-60-90. Jo m’he sentit així i he pensant: per què no transmetre-ho a la gent? I és el que estic fent, vaja.

 

x