Les pluges d’aquest dilluns deixen més de 50l/m2 a Olot i més de 70 a la Vall d’en Bas

La pluja va arribar amb força aquest dilluns a la tarda a la Garrotxa. A Olot hi van caure més de 50 litres per metre quadrat, mentre que a la Vall d’en Bas es van superar els 70 litres per metre quadrat de precipitació. Pluja molt benvinguda i que per sort no va causar danys molt remarcables. A Olot, l’estampa del Riu Fluvià una mica més ple que de costum, va ser una de les imatges de la tarda-vespre. Segons els Bombers, a la capital garrotxina es van fer dues intervencions per inundació: una a un garatge del Carrer Remences i una altra a un habitatge del Carrer Riudaura. A l’Autovia A-26 un cotxe va tenir una topada amb el guarda rail, però l’únic ocupant del vehicle només va patir un cop al braç; i la C-152, a la Vall d’en Bas, els Bombers van intervenir en la caiguda d’un arbre.


La concentració dels dilluns, suspesa

Una tarda-vespre de pluja que va obligar a suspendre l’habitual concentració dels dilluns davant l’Ajuntament, per donar suport als polítics independentistes encausats. Amb 194 setmanes mai havien hagut de suspendre la trobada, tret dels mesos de confinaments més durs. En l’època pre COVID és cert que l’ANC i Omnium desplaçaven l’acte dins l’Ajuntament, però en plena pandèmia, la decisió més coherent és ajornar-ho a la setmana següent. Tot i així, membres de les dues entitats independentistes eren presents davant al consistori per informar a tota aquella gent que tot i plovent van venir per avisar que no es feia.

Magda Ripoll, ANC Olot: Per situació meteorològica és la primera vegada que ho hem hagut de suspendre. Avui malauradament, amb la tempesta que està caient, ho hem suspès. I nosaltres venim aquí ben bé per informar que no es fa i per convidar a que torni la gent el dilluns que ve.

x