Set pacients ingressats, el sostre de la cinquena onada a l’Hospital d’Olot

Arriben per a molts les vacances, però cal no abaixar la guàrdia i ser prudents per frenar la cinquena onada de la pandèmia. Actualment, la situació a la Garrotxa està estable. El nombre total d’ ingressats per COVID-19 a  l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és de  set.  En tot Catalunya però, hi ha 2.292 pacients hospitalitzats i 577 ingressats a les UCI.


Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “En aquests moments tenim ingressats a l’hospital set pacients amb COVID. És el nombre màxim que hem tingut en aquesta cinquena onada. Res a veure amb el nombre de casos que havíem tingut en les onades anteriors. Estem bé, estem tranquils, podem assumir els pacients . El fet que a l’estiu baixem una mica ens ha ajudat a assumir aquesta onada. I veurem fins son arriba perquè no oblidem que això no s’ha acabat.”

Des de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa remarquen la importància de ser prudents i prendre les mesures de seguretat necessàries per a frenar aquesta cinquena onada i animen la població jove a vacunar-se per tal de prevenir símptomes greus.

Jaume Heredia, director mèdic Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “És veritat que estem veient a gent més jove. Val a dir que dos terços dels pacients que han ingressat són pacients no vacunats que no havien fet la pauta de vacunació completa. I en els casos dels pacients que malgrat fer la vacunació completa han hagut d’ingressar han estat casos que no han evolucionat a situacions més complicades, més crítiques.”

 

Així doncs, malgrat que ens trobem en una situació estable cal seguir estant atent perquè els casos diaris segueixen sent importants i no podem abaixar la guàrdia.

x