El PSC reclama un cop més la instal·lació d’una depuradora a la Vall d’en Bas

Jaume Mir, regidor del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Tenim una xarxa de clavegueram única, per aigües netes i brutes. Quan plou, recollim l’aigua de la Vall d’en Bas, la canonada es col·lapsa i part de l’aigua bruta va directament al Fluvià perquè no pot arribar a la depuradora”.


El PSC d’Olot reclama, per aquest motiu, la instal·lació de la depuradora a la Vall d’en Bas, un projecte que asseguren que està encallat i solucionaria aquest problema. Creuen que això seria beneficiós per tothom, i tot i que el projecte està, en principi, fixat pel 2022, desconfien del compliment d’aquest termini.

Jaume Mir, regidor del PSC a l’Ajuntament d’Olot: “Fa pràcticament 10 anys que estem denunciant aquest problema i sempre ens diuen que la faran. Fins que no veiem la primera pedra no ens ho acabarem de creure. Hem d’afrontar ja aquest problema que afecta al riu i a la seva biodiversitat, a banda de tota la resta de problemes que se’n generen”.

Des del grup de l’oposició al consistori olotí, creuen que el nou càrrec de l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, com a director del servei de Medi Ambient de la Diputació hauria d’ajudar a agilitzar el procés i reclamen celeritat en el compliment de terminis.