Els indicadors de la Covid mostren que les dades van a la baixa però continuen sent de risc a la Garrotxa

Riudaura, Sales de Llierca, Tortellà, Beuda, Sant Aniol de Finestres, Sant Ferriol i Argelaguer. Són els municipis garrotxins que tenen el risc de rebrot baix o molt baix. La resta de pobles de la comarca segueixen en números vermells. Olot està per sobre dels 280 punts, i s’hi han diagnosticat 58 casos nous en la darrera setmana. La incidència acumulada de diagnosticats en els darrers 14 dies per cada 100.000 habitants és de 448 punts. Tot i estar en números encara considerats de risc elevat, la taxa de reproducció es manté per sota de l’1. Sant Feliu de Pallerols, Montagut i Oix i Besalú estan per sobre dels 1.000 punts de risc de rebrot.


Les dades indiquen, en la majoria de municipis, una millora substancial des que es van implementar les noves mesures, però la comarca segueix en vermell, amb més de 280 punts de risc de rebrot, i mantenir-se alerta és primordial.

La vacunació supera ja el 50% d’immunitzats

En paral·lel, la vacunació avança tot i els mesos d’estiu i les vacances de molta gent. Més de 32.000 persones han rebut ja les dues dosis de la vacuna contra la Covid a la comarca. Això vol dir que ja s’ha superat la barrera de la meitat d’immunitzats contra la malaltia. Ara, s’ha obert la possibilitat de vacunar-se als joves d’entre 12 i 15 anys, però als centres de vacunació garrotxins encara no s’ha dedicat cap jornada a vacunar-los massivament, i s’estan accelerant les segones dosis de Pfizer.