L’ocupació a la Garrotxa superarà la del 2020 i s’aproparà a la del 2019

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: “Són establiments no massa massius, molts d’ells petits i tranquils, fàcils de controlar i adaptar, i la gent s’hi sent segura”.


L’ocupació global de la Garrotxa el que portem d’estiu de 2021 frega, per ara, el 60%. La previsió, a dia d’avui, assenyala que l’ocupació del mes d’agost rondarà el 75%. Per tant, és de preveure que el global d’ocupació global d’aquest estiu sigui lleugerament superior al 65%. És un any on els números s’assemblen, doncs, als de l’anterior durant el mateix període. El que ha canviat, generalment és el tipus de visitant i la manera de passar l’estància a la comarca.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: “S’ha notat un descens de visitants. Hi ha hagut molts allotjaments d’un dia, però els números al final s’han acabat assemblant als de l’any anterior”.

Atès el volum significatiu de reserves de darrera hora, des de Turisme Garrotxa veuen probable que finalment aquest 75% de previst pel mes d’agost acabi essent lleugerament superior, per bé que el sector també està sotmès a les anul·lacions que es puguin produir per positius de Covid-19 o contactes de positius.

L’any 2020 va comptar amb uns fluxos de visitants excepcionals el mes d’agost, a causa del context de desconfinament, i l’ocupació global de l’estiu es va situar en un 62% si no comptem el mes de juny, quan el sector turístic tot just reprenia el seu funcionament. El darrer any sense pandèmia, el 2019, amb un flux normal de turisme estranger, l’ocupació global de l’estiu va ser el 72%. Per tant, el 65% que s’espera assolir durant aquest estiu representaria una minsa baixada, que el sector pot suportar i serveix per veure el futur amb més optimisme.

x