Olot lluita contra la plaga del tigre del plàtan

Des del 2015 l’Ajuntament d’Olot actua contra l’insecte tigre del plàtan a través d’un tractament fitosanitari. L’objectiu és actuar a 156 plàtans dels més de 1.300 que hi ha repartits pels carrers de la ciutat. Durant aquests darrers anys,
s’ha apostat per un tractament diferent, més innovador i natural anomenat endoteràpia vegetal.


Xevi Pujol, tècnic d’Espais Verds d’Olot: “El tractament aquest concret de l’endoteràpia, respecte al que es feia abans de polvoritzar els arbres, és molt millor pels veïns i ciutadans. Perquè l’apliquem directament dins de l’arbre i aquest és l’encarregat de repartir-lo en tot ell. Llavors quan l’Insecte punxa l’arbre per alimentar-se és quan troba aquest insecticida i mor. D’aquesta forma no ens veiem obligats a tirar segons quins productes químics al nostre entorn, a l’atmosfera.”

Es tracta d’una plaga que afecta els plàtans dels espais públics de la ciutat provocant un aspecte antiestètic per la defoliació prematura de la capçada del mateix arbre. A més a més, genera molèsties als veïns pròxims quan la plaga està molt desenvolupada causant una acumulació d’insectes dins els habitatges.

Xevi Pujol, tècnic d’Espais Verds d’Olot: “Més enllà dels problemes que genera al propi arbre (les fulles perden color, es deterioren, perden capacitat fotosintètica, etc.) Bàsicament ho fem perquè genera molèsties als ciutadans.”

Des del Consorci SIGMA s’ha decidit actuar als llocs amb més presència d’aquest insecte, de forma focalitzada. Durant les pròximes setmanes es treballarà al Firal i parcialment el passeig de Sant Roc, el passeig de Barcelona, l’avinguda Cuba i l’avinguda Argentina.

L’objectiu és poder controlar i reduir els efectes d’aquesta plaga perquè no suposi una molèstia per la ciutat d’Olot.

x