La Cooperativa de la Vall d’en Bas acull el festival de l’Economia Social i Solidària

El Festival de l’Economia Social i Solidària rural arriba a la Vall d’en Bas. Es tracta d’un punt de trobada de les economies transformadores als territoris rurals.
La cooperativa La Vall d’en Bas serà l’espai escollit on es podran conèixer i intercooperar amb els projectes dels territoris rurals.

 

Alba Danés, organitzadora FESSrural i XES Garrotxa: “Creiem que és un debat necessari que hem de posar sobre la taula des de la Garrotxa i altres comarques d’àmbit rural perquè realment aquest sector té molts impactes. Cal parlar-ne obertament, saber si hi ha alternatives, quines són, etc.”

El 7 d’agost la Cooperativa La Vall d’en Bas presentarà activitats molt diverses durant tot el dia. Amb la presència d’un mercat Ecosocial durant tot el dia, jocs cooperatius per la mainada durant el matí, desfilada d’artesania i moda, taller de cant coral i concerts amb Alba Tomàs i Joan Tomàs, el grup Germà Negre i Las Rubias.

També hi haurà taules rodones per tractar temàtiques actuals com són sobiranies i presa de decisions al món rural, els reptes de la distribució agroecològica o els impactes de la indústria de la carn.

Núria Salvadó, Cooperativa Ventallat i productora Mas Ramoich: “És un repte per fer-ho bé però és una oportunitat per col·laborar en un projecte amb valors de cooperativisme. Donar a conèixer el món rural. A la Vall tenim molts productors i artesans que venen.”

 Per tal de complir amb les mesuresseguretat, demanen una inscripció prèvia que es pot fer el mateix dia de l’esdeveniment. A més a més, des de l’organització demanen voluntaris per fer possible la jornada. Sols cal ser major d’edat i tenir ganes de col•laborar