Blai Mallarach i la selecció espanyola perden per la mínima davant Sèrbia i lluitaran pel bronze

El waterpolista olotí Blai Mallarach i la selecció espanyola lluitaran aquest diumenge per la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio, després de caure per un gol davant a Sèrbia a la segona semifinal del torneig olímpic. El combinat de David Martín no ha pogut repetir la victòria aconseguida a la primera fase contra l’equip balcànic en un partit en què l’equip espanyol ha aixecat un 2 a zero favorable als serbis i se n’han anat al descans amb avantatge d’un gol, 5 a 4. Al tercer període Espanya ha allargat l’avantatge un gol més i en el darrer quart s’ha decidit el partit, en favor dels serbis pràcticament a l’últim minut. Espanya ha enviat una pilota al travesser i al següent atac Sèrbia ha posat el 10 a 9 definitiu. Espanya Blai Mallarach ha jugat bona part del partit i ha anotat dos gols.

En l’altre duel de semifinals, disputat unes hores abans, la selecció grega s’ha classificat per la final després de superar a Hongria per 9 gols a 6.

La selecció espanyola de waterpolo no puja a un podi olímpic des dels Jocs d’Atlanta 96, quan es van proclamar campions olímpics. En els darrers quatre Jocs Olímpics la selecció espanyola s’havia acomiadat del torneig olímpic als quarts de final i l’any 2000, a Sydney, van perdre el bronze contra l’antiga Iugoslàvia. Aquest cop la selecció espanyola, amb Blai Mallarach, tractaran de superar a Hongria el diumenge a partir de les sis i quaranta minuts del matí hora peninsular. L’or el lluitaran Grècia i Sèrbia.