Besalú triplica l’arribada d’autocaravanes en només un any

Mai hi havia hagut la presència de tantes autocaravanes a la Garrotxa com ara, un fenomen que en els últims anys ja anava a l’alça i que la Covid-19 ha ajudat a catapultar, ja que encaixa plenament amb els hàbits a què ha obligat la pandèmia durant els períodes de confinaments i restriccions: grups bombolla, baixa interacció social, esquivar llocs concorreguts, aire lliure i, en un moment de pocs vols i de limitacions perimetrals, redescoberta del propi país. I si l’any passat aquest fenomen ja es va deixar veure de manera molt substancial, aquest estiu encara ho ha fet més.


A Besalú, un dels municipis més turístics i un dels que disposa d’una zona d’autocaravanes, ha vist gairebé més que triplicar en només un any l’arribada d’aquesta opció turística al municipi. De fet, només aquests primers dies d’agost, ja s’han comptabilitzat unes 200.

Lourdes Sibecas, responsable Oficina Turisme Besalú: “Abans de la pandèmia no hi havia tantes caravanes com ara. Al 2020 vam ja notar un augment de caravanes que aquí a Besalú vam estar al voltant d’unes 160 caravanes. Aquest juliol del 2021 ens n’han arribat 500.”

I és que un dels avantatges del turisme d’autocaravana per molts dels municipis garrotxins, és que les estades d’aquesta opció turística són curtes, i no només es visita el municipi de l’estància sinó que és itinerant per tota la comarca.

Vanessa Duran, regidora Turisme Aj. Besalú: “El fet que sigui un turisme d’autocaravana vol dir que són estades molt curtes. Visiten diversos municipis i hi estan poc. Això fa que hi pugui venir molta més gent, que l’espai pugui ser ocupat posteriorment per altres persones.”

Sens dubte, aquestes xifres mostren que el caravàning està de moda i confirmen aquesta opció com una alternativa al turisme i als viatges tradicionals a Espanya. En aquest context, Catalunya se situa com la principal comunitat amant del turisme camper, seguida de Madrid, Canàries i País Basc.

x