Tommy Robredo vol posar el punt i final a la carrera com a tennista professional al Godó de l’any que ve

Tommy Robredo pràcticament no ha jugat aquesta temporada. El tennista olotí va ser pare fa uns mesos i als 39 anys, i gairebé tota una vida dedicada al tennis, sent que el final a una carrera espectacular, amb un Mesters 1000 sota el braç, 10 títols ATP més, top5 mundial al 2006 i diverses Copes Davis guanyades, està a punt d’arribar. De fet, ell mateix s’ha marcat un data i un torneig. Ho ha explicat als especials de La Banqueta olímpica que emet Olot Televisió aquest estiu.


Tommy Robredo, tennista professional: Jo crec que la retirada serà a l’abril de l’any que ve al Godó. Intentaré jugar les setmanes que pugui per arribar-hi amb condicions, i el més segur és que la temporada que ve faci un punt i final a la meva carrera esportiva.

Robredo continua entrenant, tot i que a un altre ritme, a casa seva: fa bici i gimnàs. Manté la il·lusió i les ganes per continuar jugant, però veu com les prioritats a la seva vida van canviant i que mica en mica anirà deixant la seva passió.

Tommy Robredo, tennista professional: Òbviament l’edat va passant i per posar-me en forma, no és el mateix amb 20 anys que amb gairebé 40 que tinc; em costa més i la motivació també canvia perquè ara tinc altres prioritats. Però bé, segueixo tenint ganes d’entrenar i quan hagi passat una mica el fet que la nena vagi creixent, a veure si puc jugar algunes setmanes més i dedicar-hi més temps. Però les prioritats canvien i així és la vida. 

Passat un període de lesions, que li van fer perdre posicions al rànquing ATP, Tommy Robredo porta des d’algunes temporades disputant, principalment, tornejos del circuit Challenger. Aquesta mateixa temporada va arribar a unes semifinals a Turquia a principis d’any, a més de disputar les fases prèvies dels Grand Slams: aquest curs ha disputat tant la de l’Open d’Austràlia, com la de Roland Garros com la de Wimbledon, però no preveu estar a l’US Open d’aquí a unes setmanes.