Viatjar i seguretat són els principals motius de vacunació entre els adolescents garrotxins

Salut fa una crida als adolescents i famílies perquè els joves de 12 a 15 anys es vagin a vacunar. L’obertura d’aquesta franja d’edat per vacunar-se, arriba després que a finals de juny comencés la immunització de totes aquelles persones que tenen entre 16 i 29 anys.


En total, la nova franja d’edat aplega unes 300.000 persones i els joves destaquen viatjar i seguretat en els principals motius per fer-ho.

Jan Bretxa: Principalment per tenir la seguretat d’anar a qualsevol lloc i dir que t’has vacunat i saber que no passarà res. I sobretot, pels familiars

Eric Demiquels: Per poder viatjar millor i saber que començo a fabricar anticossos.

Ivet Ricard: Per ganes de viatjar i tot. Al setembre vull viatjar i m’he de vacunar per seguretat.

Lluc Corbalan: Hem d’intentar evitar que això es propagui més. I perquè tinc ganes de sortir amb els amics sense preocupar-me d’anar amb la màscara amunt i avall.

Toni Ruiz: Per poder viatjar a altres llocs i no tenir problemes amb la Covid.

Emily Nicole: Em vull vacunar perquè al desembre vull anar al meu país i si no em vacuno no hi podré anar.

Els nascuts els anys 2005 i 2004 no necessiten cap autorització legal per vacunar-se encara que siguin menors d’edat, però pel que fa als nascuts els anys 2006, 2007 i 2008 sí que la necessiten. La cita, a més, l’han de demanar els pares o tutors legals.

El Departament de Salut vol que per a la tornada al curs escolar 2021-22, els joves d’aquesta franja d’edat ja estiguin vacunats per tal d’evitar contagis i rebrots.