El barri de Sant Roc treu a ballar la seva faràndula després de gairebé dos anys

El barri de Sant Roc s’ha vestit de gala aquest cap de setmana. Ahir diumenge, tornava a fer ballar al toro Ramon i la vaca Simforosa, acompanyats de la Lola, la Blanqueta, la Tosca i en Tossol, els quatre vedells.


Marc Romero, cap de colla: “Portem 1 any i 9 mesos i 5 dies sense sortir. L’última sortida va ser al novembre del 2019, i després de tant de temps tenim moltes ganes de tocar, de sortir i que la gent s’ho passi bé amb la cultura del nostre barri.”

I és que després de tant de temps sense veure la seva faràndula, els veïns i veïnes del barri de Sant Roc no van voler perdre la oportunitat de veure-la ballar de nou, encara que fos d’una manera diferent a com sempre s’havia fet. La pandèmia i les mesures sanitàries impedeix fer cercaviles, però no els balls.

Judit Gòmez, membre Junta Associació de veïns del barri de Sant Roc: “Per la mainada i per tothom que estima la faràndula és un gran moment. Tot i que ho hem de fer assentats i no podem fer cercavila, almenys els podem veure.”

Marc Romero, cap de colla: “Des d’aquí fer una crida a que les colles s’animin a tornar, i la gent també. Ara més que mai ho necessitem, i crec que és necessari tant pel nostre barri, com per Olot i per Catalunya.

Aquest però, no va ser l’únic acte de les festes. Dissabte es va dur a terme un concurs de dibuix i un altre de petanca, i ja entrat el vespre dos concerts, enmig dels quals l’esperada elecció de la pubilla i l’hereu del barri.

x