El cantautor Roger Mas omple de música i poesia el Festival Planestiueja’t

Al so de poemes i música. Així sonava Roger Mas, aquest dissabte, que va omplir de poesia, i també de música, el Festival Planestiueja’t.


Roger Mas, cantautor: “Em fa molta il·lusió perquè haviem de venir l’any passat i amb la pandèmia es va haver d’anul·lar. Hi va haver molt bona disposició aquí a Les Planes i fa il·lusió poder-ho fer finalment.”

El cantautor encarna com ningú el prototip del cantautor: agermanar música i poesia, autoria i interpretació, però també novetat i tradició. Ho ha demostrat a cada disc, reinventant-se en trobador incipient, crooner de cobla, artista tel•lúric, bluesman rutilant, estrella del pop, rapsode profund o un doll de veu fonda. Tots encarnats en els temes, estils i grups més diversos.

A Les Planes d’Hostoles, Mas va presentar el seu últim treball editat el 2018 i que porta per nom ‘Parnàs’. Un àlbum on es recullen poemes de Martí Pol, Margall, Eulàlia Anzizu o Toni Gol. Aquesta, era la última parada de la seva gira.

Roger Mas, cantautor:Els cantautors a part d’escriure i composar les cançons que cantem, també hi ha això d’avui de musicar poemes, que és molt de cantautor. És una cosa que fem sovint, perquè a la música d’autor hi ha una preocupació especial per les lletres.”

L’organització del festival va voler posar en valor la sensació que el festival s’està fent un nom no només a la comarca, sinó també dins el territori català.

Marc Puig, organitzador del Planestiueja’t: “El Festival es troba en un punt molt àlgid, el balanç és molt i molt positiu. El Festival Planestiueja’t podríem dir que s’ha consolidat, no només a les nits d’estiu de la Garrotxa sinó també en els festivals d’estiu que hi ha a totes les comarques de Girona”.

El Festival Planestiueja’t, encara ja la seva recta final. La música d’El Petit de Cal Eril serà l’encarregada de seguir la pista del festival dissabte que ve al mateix espai a les 22 h.

x