Els rescats de muntanya ja superen els números de tot el 2020, on les xifres ja eren de rècord

Marc Reixach, caporal dels GRAE a Olot: “Hi ha dos tipus d’accidents molt freqüents, els anomenats traumàtics, que són inevitables, i els de planificació, que naturalment són evitables”.


L’activitat en grup a la muntanya s’ha de planificar en funció del ritme i les característiques que pugui assumir la persona que estigui menys acostumada a aquest tipus d’excursions. És un consell primordial per tal d’evitar els accidents que provoquen rescats al medi natural. Ningú pot preveure les lesions però el seny i una bona planificació eviten desgràcies.

Per intentar que els avisos disminueixin, des del GRAE d’Olot treballen en la conscienciació ciutadana cada vegada que els preguntem pels rescats de muntanya. Però això no ha evitat que, després d’un 2020 atípic pel què fa a aquests serveis, que es van multiplicar respecte d’anys anteriors, el 2021 ja s’hagin superat els aquells números quan només som a mitjans d’agost.

Marc Reixach, caporal dels GRAE a Olot: “El cap de setmana del 7 i 8 d’agost es van fer 26 rescats a tot Catalunya, i en tot l’any més de 1.000. Això es deu a que cada vegada més, al gent vol fer activitats de muntanya, degut a la situació que estem vivint i més tenint en compte d’on venim”.

Serà un any de rècord pel què fa a aquests serveis, i tot i que els GRAE estan preparats per qualsevol actuació, minimitzar els riscos és primordial per evitar que un ensurt es pugui convertir en un mal irreparable.

 

 

x