Les farmàcies, convençudes que han contrubuït a la millora de les xifres epidemiològiques

Marc Montanyà, farmàcia Montanyà Dou: “Jo crec, i els números així ho certifiquen, que el fet que la gent es pugui fer un test sense recepta ha ajudat a la frenada de l’expansió del virus. Han vingut persones que es volien assegurar, abans d’una trobada o de l’activitat que fos, de tenir un resultat negatiu. Això ha tallat cadenes de transmissió”.


A les farmàcies es poden sol·licitar tests d’antígens de tres maneres diferents. Auto mostra, proves supervisades pels professionals farmacèutics amb la finalitat de fer activitats relacionades amb el sector del lleure (un servei que està finançat per les institucions) o bé proves de pròpia voluntat, pel motiu que sigui, també supervisades.

Els antígens a les farmàcies funcionen, serveixen per tallar cadenes de contagi, i des del sector es mostren convençuts que han contribuït activament a la millora epidemiològica des de la implantació des de la frenada en sec de la desescalada.

Els tests finançats a l’hora de fer alguna activitat de lleure són dels que més han funcionat.

Els antígens d’auto mostra han estat també molt sol·licitats, però hi ha qui ha `preferit la supervisió dels professionals, que a més de fer-te el test com fan en el sector del lleure, tenen a disposició el permís per entrar a La Meva Salut i certificar el resultat negatiu, amb un document que després cada persona es pot imprimir, per exemple, abans de viatjar.

Des de farmàcies com aquesta, a la Garrotxa s’han evitat vàries cadenes de transmissió.