Les sortides curtes d’usuaris de residències tornen a estar permeses

Els Departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat han actualitzat les mesures anti COVID per a residències. Des d’aquest dimarts i pels propers 13 dies, tornen a estar permeses les sortides curtes de residents.


Eva Carrera, directora Residència Mare de Déu del Tura d’Olot: Els passejos al voltant de les residències o sortides de menys  de tres dies es poden tornar a fer que són molt necessàries. Fins ara es podien fer les sortides de més de tres dies amb pernocta. Es recomana que aquestes sortides curtes es facin a l’exterior i amb un únic grup bombolla.

Aquest dimarts ja eren forces els usuaris que han pogut tornar a sortir a caminar a l’exterior del centre. Les sortides curtes són, sens dubte, necessàries per alguns dels 134 residents d’aquesta residència olotina i moltes altres.

Eva Carrera, directora Residència Mare de Déu del Tura d’Olot: Realment es valoren moltíssim. Tenim bon temps i les famílies agraeixen poder anar a fer un vol per Firal, per exemple.

Paral·lelament, es mantenen el cribratges a professionals. En el cas de la Residència del Tura, es continuen fent PCR setmanals a tots els treballadors amb la pauta de vacunació completa, i se li afegeixen dos testos d’antígens més a aquells qui no estiguin vacunats o no tinguin la pauta completa. Pel que fa a les visites familiars al centre, tot igual.

Els familiars, quan arriben a la residència han de continuar posant-se gel hidroalcohòlic, mascareta, firmar declaració auto responsable, control de temperatura i test ràpid.

Algunes famílies estan cansades dels canvis constants de mesures, però es mostren satisfets que des de fa temps, com mínim, ja puguin venir de maner regula, sempre i quan no hi hagi casos positius al centre i aïllaments. Es manté l’aïllament de 10 dies per als casos confirmats, mentre que els que no estiguin confirmats i estiguin correctament vacunats no hauran de fer quarantena però sí una PCR.

Conxita Armengol, usuària Residència del Tura: El meu fill venen a vegades a veure’m, també amb la filla, el fill…

Pere Santandreu, familiar de resident a la Residència del Tura: Hem arribat a estar un mes sense poder-nos veure i clar, això va ser molt fotut, per a nosaltres i per ells, per ella més, però.  

Actualment les Residència del tura no té cap positiu per coroanvirus i tampoc cap gruo confinat. Pel que fa a la vacunació, tant la d’usuaris com al de treballadors supera el 90%. Després de tot el que han passat les residències, però, alleja i mot, sentir missatges com els que ens transmeten la Francisca, l’Esperança i la Consol.

Francisca Begudan, Esperança soler i Consol Baseiria, usuàries Residència del Tura: Aquí hi estem bé. Enraonem, sortim a fora una mica i no ens estem pas tota l’estona a dintre. Estem contents quan podem sortir aquí a fora.

x