En marxa una campanya de micromecenatge per al Seguici Popular de les Festes del Tura

Àlvar Borrell, El Til·ler: ”El Seguici és un dels actes patrimonials a la majoria de festes majors de Catalunya en el qual surten les peces d’imatgeria més rellevants i altres entitats de cultura popular que puguin acompanyar les actuacions d’aquestes figures.”


Això que veuen és el Seguici Popular de les Festes del Tura. Es va recuperar el 2017 per donar espai a la faràndula històrica del centre de la ciutat com la faràndula de Sant Ferriol i el Carme, i les entitats de cultura popular com els bastoners d’Olot, els Pim Pam Pum Foc i els Xerrics.

Àlvar Borrell, El Til·ler: “Vam decidir fer una actuació conjunta de lluïment enmig de les festes perquè fins ara no hi havia cap moment on aquestes figures poguessin ballar més enllà de la cercavila. Vam considerar que era molt important dignificar aquestes figures i també les entitats, així que des d’aquell moment vam intentar buscar el seu encaix en el programa.”

Enguany, i gràcies a la bona acceptació de l’acte al llarg dels anys, l’organització ha decidit donar-li un fort impuls.

Àlvar Borrell, El Til·ler: “Creiem que les figures tenen un valor artístic molt important i són molt rellevants com perquè tinguin una formació musical pròpia, amb el seu pes i que tinguin uns arranjaments curats i ben treballats. Vam parlar amb l’àrea de festes, van estar-hi d’acord, però els arranjaments s’han de pagar, tenen un cost.” 

Per tot plegat, s’ha organitzat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma. (https://www.totsuma.cat/projecte/1882/fem-creixer-el-seguici)

Àlvar Borrell, El Til·ler: “Amb els diners el que farem com deia es pagar els arranjaments de la formació musical que els ha fet en Dani López. És una orquestra feta a l’ús, per a l’ocasió. La idea és que surti cada any pel Seguici. Hem volgut posar l’incís en poder tenir una sonoritat pròpia perquè així cada acte de festa pugui tenir la seva identitat sonora.”

Hi ha diverses aportacions, des dels 5 euros fins als 250, amb una recompensa per cada donació. En algun d’aquestes recompenses, que van des de mencions fins a regals, hi ha hagut la col·laboració de diversos artistes locals. La campanya estarà activa fins el 15 de setembre i busca recollir un mínim de 2.500€ que seran invertits íntegrament en el Seguici.

Àlvar Borrell, El Til·ler: “Pensem que al final son aportacions que estem fent del poble per el poble. Això quedarà, tot el que muntem ara servirà per l’any que ve, l’altre i l’altre i quan acabi la pandèmia, encara ho podrem fer més gros.”

En cas de superar els 2.500€, El Til·ler ha manifestat que estudiarà la possibilitat d’invertir els fons en recuperar alguna de les figures de faràndula històrica de la ciutat, com són la Mulassa o els Gegants Vells.