Can Trona s’adhereix a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic

Aquest és un dels camins que va utilitzar la Resistència Republicana exiliada a França per comunicar-se amb la Resistència interior clandestina. Concretament el camí que formava part de la Ruta Nord, que anava de Prats de Molló a Manlleu i passava per la Vall d’en Bas. El monòlit és un dels elements que ha impulsat a Can Trona a proposar al consistori l’adhesió del centre de cultura i natura a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic.


Laura Canalias, directora de Can Trona: “Entres a formar part de tota una xarxa, d’un mapa. S’incrementen les possibilitats de demanar més subvencions per a futures iniciatives i al llarg de l’any vas fent actes, xerrades i jornades relacionades amb aquest tema”.

D’aquesta manera, el centre de cultura i natura aprofitarà per seguir amb les iniciatives i les xerrades relacionades amb la memòria històrica i valora la possibilitat de treballar encara amb més gent i més municipis en aquesta feina de recerca d’aquí endavant.

x