Dr. Josep Bisbe: “El més intel·ligent és vacunar a tothom. I tothom vol dir tothom”

Deixem enrere ja els dies on s’assegurava que l’anomenada immunitat de remat s’assoliria arreu del país quan s’arribés al 70% de la població vacunada. Les variants i la circulació de persones arreu dels territoris fan que aquest percentatge quedi en una anècdota.


Vacunar amb una tercera dosi, ara, no hauria de ser una prioritat. Ho diu l’OMS i ho acrediten els experts d’arreu del món, tot i que hi ha països que han manifestat ja la voluntat de fer-ho. La solució per acabar amb la pandèmia passa per vacunar, el més ràpid possible, en aquells països on no s’ha fet encara.

Josep Bisbe, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Hi ha col·lectius vulnerables, com les persones amb càncer o amb menys immunitat per les raons mèdiques que siguin. A elles ja els estem oferint ara aquesta tercera dosi, però la resta, només ens hem de posar la tercera dosi quan tothom tingui la pauta completa. Si no, no avançarem”.

I és que la pandèmia no hi entén de països ni de fronteres, i s’ha de canviar la mentalitat a l’hora de fer circular la vacuna si no es vol que, amb el tem,ps, el què passi sigui que apareguin més variants i aquesta epidèmia s’enquisti.

Josep Bisbe, cap del servei de Medicina Interna de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa: “Hem de tenir una visió més global. Com a humanitat, el més intel·ligent és vacunar a tothom, a tot el món, perquè si no, seguiran apareixent noves variants, més violentes i contagioses”.   

 

 

x