La segona edició de la campanya `Retalla les violències, enganxa les cures´ duu a terme un total de 16 activitats

Des de tots els ajuntaments de la comarca de la Garrotxa s’ha tornat a impulsar la campanya `Retalla les violències, enganxa les cures´. Una activitat impulsada  pel Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Consell Comarcal.


Després que l’edició de l’any passat fos tot un èxit, aquest any s’ha ampliat. A través d’un cicle de 16 activitats culturals de diferents formats pretén posar les cures i el bon tracte al centre de les relacions i reduir les violències i desigualtats.

Fina Surina, consellera comarcal d’Acció Social: “Espectacles, activitats i accions que combinen l’art i la cultura amb la pedagogia i reconèixer estereotips, que és allò que no és just, que és allò que no està bé. Per canviar i desfer allò que hem fet moltes vegades com si fos allò que és habitual, per rectificar i fer-ho millor.”

Una campanya que s’adreça al conjunt de la comarca i que tal com el lema remarca busca construir col·lectivament una Garrotxa, i un món, cada vegada més divers i lliure. Per aconseguir-ho, però cal identificar els estereotips, les actituds i els comportaments que generen desigualtats i que molts d’ells els tenim interioritzats.

Fina Surina, consellera comarcal d’Acció Social:: “I d’alguna manera el que volem és que els nostres pobles, municipis, la comarca i en definitiva el país sigui molt més igualitari, just i lliure.”

La campanya es tancarà el 24 d’octubre i totes les activitats que la conformen són gratuïtes. A la tardor, però la campanya es complementarà amb un cicle de formació en polítiques de gènere dedicat a equips tècnics i polítics i també a entitats de la comarca.

 

x