200 tones de material pujats a Sant Aniol d’Aguja per voluntaris i gent anònima i 45.000 euros d’estalvi

Són moltes les persones que des de fa nou anys estan aportant el seu granet de sorra perquè el refugi de Sant Aniol d’Aguja, a l’Alta Garrotxa, sigui un dia una realitat, sobretot els Amics de Sant Aniol, amb la gent del Centre Excursionista Banyoles, el Grup Excursionista peu alegre de Sant Llorenç de Cerdans i Terra Aspra. Tot i la pandèmia, la feina de formigueta continua i les obres van avançant. Des de principis, l’espai disposa, també, d’un polsador que posa en contacte la gent amb els Bombers en cas d’emergència, donat que a la zona no hi ha cobertura.


Josep Maria Costa, Amics de Sant Aniol: La reforma podem dir que avança molt bé, malgrat els temps de pandèmia que estem vivint, que ens ha frenat una mica.

Sant Aniol està situat en una vall feréstega, de difícil accés i sense carretera. Amb tot aquest temps s’han pujat 288 tones de material amb helicòpter, amb el cost que suposa. Però la notícia aquest estiu és que s’han superat les 200 tones de material pujat a les esquenes de persones voluntàries que han pujat a gaudir de Sant Aniol. Tots els sacs de grava o sorra de 5 quilos que la gent recull a la barraca situada a la zona del Gomarell, més altre material, han servit per estalviar 45.000 euros.

Josep Maria Costa, Amics de Sant Aniol: Una gran iniciativa que vam tenir i que al principi semblava una bestiesa, però el cert és que s’ha demostrat que ha estat un èxit inesperat, la bona resposta de la gent que ha col·laborat.

L’objectiu és que entre totes les persones que estimen i visiten la vall de Sant Aniol prenguin i traspassin a la gent la importància de mantenir un indret únic. Els Amics de Sant Aniol d’Aguja, feliciten i donen les gràcies a totes les persones que han contribuït a pujar aquests 200 tones de material. La lluita, però, continua, i encara s’ha de seguir treballant, i molt, perquè un dia el refugi sigui una autèntica realitat. Serà un refugi guardat i amb un espai lliure.

Josep Maria Costa, Amics de Sant Aniol: És molt i molt important en un lloc com Sant Aniol, tan visitat, tenir-lo cuidat i deixar igual o millor de com l’hem trobat nosaltres, pensant en les següents generacions.

Foto: Amics de Sant Aniol