El Centre Cívic de Sant Joan les Fonts reobre les seves portes després de més d’un any a causa de la pandèmia

Armonia, usuària: “És aquesta setmana la primera, fins ara hem estat més d’un any sense poder venir pel COVID. Dilluns vam començar i venim aquí tres o quatre hores i passem l’estona. Juguem a cartes, riem una mica i així anem passant el dia.”


Maria Gòmez, usuària: “Jo si no he d’anar al metge o coses d’aquestes sí que vinc cada tarda.

Francisco Galobardes i Pilar Corominas, usuaris: ”Sempre juguem al dòmino. Venim aquí i ens trobem aquí cada dia. Un ve a una hora, l’altre a l’altre però sempre ens trobem aquí.”

L’Armonia, igual que la Pilar, la Dolors, en Francisco, la Maria i molts altres avis i àvies de Sant Joan les Fonts, passen les tardes al centre cívic jugant al dòmino o a cartes, mirant la televisió en companyia o fins i tot, només per fer petar la xerrada.

Fa més d’un any, la pandèmia va estruncar les seves rutines i no ha estat fins aquesta setmana, 17 mesos després de l’últim cop, que han pogut tornar a gaudir de la companyia d’uns i d’altres.

Elvira Sànchez, responsable Centre Cívic de Sant Joan les Fonts: El primer dia va haver-hi més de gent. Les senyores s’han acostumat a veure la tele i els homes avui han anat a dinar fora. Però costa, molts tenen encara por, però bé.”

Ara, amb la vacunació d’aquest col·lectiu més que avançada, el consistori ha trobat adient poder tornar a reobrir aquest espai per a tota la ciutadania. I és que, com veuen, els veïns i veïnes de Sant Joan les Fonts tenien moltes ganes de poder trobar-se i compartir llargues jornades de cartes i jocs de taula cara a cara.

L’horari del Centre Cívic és des de les 2 del migdia a les 7 del vespre amb el format habitual. En tot moment, però, caldrà mantenir les mesures COVID com la utilització de la mascareta o el constant rentat de mans.

x