El Festival Ésdansa ultima ja els detalls de la seva 39a edició

S’acosta finals d’agost i això, a Les Preses i al món de la dansa en general només vol dir una cosa. Ja és aquí l’És Dansa.


Aquesta 39a edició, que començarà el proper dimecres i s’estendrà fins diumenge, manté totes les seves línies de treball com són les propostes d’exhibició, la formació, la creació i la divulgació. I es recupera, en la mesura del possible, la participació. I és que l’organització del festival ha estat desenvolupant un protocol per adaptar cada espai a les mesures sanitàries.

Núria Feixas, directora ÉsDansa: “Aquest any hem apostat per fer-ho només de manera presencial perquè fent-ho amb totes les mesures, creiem que la gent necessita ser al lloc i més en una cosa com és la dansa. Ballar des de casa és més complicat o veure dansa des de casa no entra tant bé com si estàs allà i el ballarí t’està transmetent tota aquesta energia”.

Aquesta edició posa el focus en dos itineraris principals. Per un costat l’itinerari Manuel Cubeles. I per l’altre, que pràcticament ja s’ha convertit en tot un clàssic, l’itinerari de dansa i paisatge. Entre totes les actuacions d’aquesta edició, destaca l’estrena de ‘La difícil senzillesa’ dimecres a la nit, la nova proposta de l’Esbart Marboleny.

Roger Casalprim, director Esbart Marboleny: “És un espectacle sobre en Manuel Cubeles. És un espectacle que no és un repertori de danses Cubeles sinó un espectacle que vol anar més enllà. Explicar la seva pedagogia i el que representa fora de la dansa, la seva passió cap al país. És més que dansa.”

Al web del festival,  esdansa.cat,  trobareu tota la informació del festival;  el programa complert, i també informació sobre els Ésdansa’T, els tallers de dansa tradicional.

x