L’efectivitat de les vacunes baixa en percentatge al cap de sis mesos, però segueix essent molt alta

Un dels successos que més ha cridat l’atenció al llarg d’aquesta pandèmia és la velocitat amb la qual s’ha pogut produir la vacuna contra la Covid-19. Això no té cap més explicació, segons els professionals sanitaris, que la feina prèvia i les investigacions fetes amb posterioritat amb virus similars.


Les quatre vacunes que hi ha ara a disposició dels professionals sanitaris a la Garrotxa, l les Pfizer i Moderna funcionen amb RNA Missatger i les d’Astrazeneca i Jansen porten un virus manipulat genèticament per protegir-nos i donar-nos els anticossos necessaris. La diferència d’efectivitat entre elles és una dada poc rellevant perquè les quatre tenen un percentatge molt elevat.

En tot cas, un dels grans èxits i una de les poques coses positives que ens ha pogut deixar l’epidèmia al llarg d’aquest any i mig és l’efectivitat de la medicina i la capacitat de reacció davant d’un repte sanitari d’aquesta magnitud.