Les Planes economitza el consum energètic a l’escola i l’equipa amb un mesurador de CO2

L’escola de Les Planes d’Hostoles comptarà des d’aquest proper curs amb un nou sistema intel·ligent que gestionarà tot el sistema de calefacció a través de deu sensors, un a cada aula.


D’aquesta manera, s’incrementa el control de les temperatures a les aules.

Albert Guàrdia, regidor de Medi Ambient de l’Aj. de Les Planes d’Hostoles: “Ens trobàvem que en unes aules hi feia fred i a les altres hi feia calor. El consum, a més, es disparava. Ara podem controlar les aules per separat i gastar només el que és necessari”.

Però la gran innovació del nou sistema serà que també controlarà el nivell de CO2 a cada aula. Un avantatge molt necessari en els temps que vivim, ja que permetrà al centre saber quan és necessari ventilar i quan no, per no excedir-se en el consum de gasoil i obrir les finestres quan sigui sanitàriament recomanable.

Albert Guàrdia, regidor de Medi Ambient de l’Aj. de Les Planes d’Hostoles:“Ja estàvem treballant en aquests aspectes abans de la pandèmia, però amb l’esclat de la Covid-19 se’ns va proposar aquest sistema i ho vam considerar necessari i molt positiu”.

El sistema indica amb un senyal lluminós quan hi ha massa concentració de CO2 a les aules, i tota la instal·lació genera un 21% d’estalvi energètic per al centre educatiu. L’Ajuntament ha invertit uns 2.300 euros en aquest equipament, i també ha canviat totes les aixetes del col·legi, perparant ja un inici de curs pel quan queden en prou feines tres setmanes.

x