La ruta guiada pels molins de Sant Feliu de Pallerols permet conèixer la història del municipi

El festival `Pesca l’Estiu´ de sant Feliu de Pallerols ha organitzat una activitat per conèixer la història del municipi de ben a prop. El guia de `Natura i Màgia´ Nani Armengou ha estat l’encarregat d’explicar l’origen del municipi així com la seva evolució.


Nani Armengou, guia de `Natura i màgia´: “Explicar primer l’origen del poble de Sant Feliu. Mirant la part més antiga, el nucli antic. La formació de la Segrera, la Cellera… la història d’aquests primers anys perquè és un poble molt antic, de més de mil anys d’història. Acabem  explicant que és l’eixample de Sant Feliu de Pallerols i els molins que s’hi van instal·lar. I acabem en el molí de la Conqueta, fent-lo funcionar.”

 

Al final de la ruta els visitants han pogut veure el molí de la Conqueta,  un dels indrets amb més importància històrica del municipi. La ruta ha permès conèixer i veure quins usos tenia, els seus elements principals i com els molins varen ser un puntal en l’economia del poble.

 

Nani Armengou, guia de `Natura i màgia´:És un molí que té una antiguitat molt important perquè té 700 i escaig anys. 740 anys, és antic. És un molí que es va anar transformant en diferents funcions. Era un molí fariner, però també va ser draper. Va durar fins als anys 60 la seva activitat per això és de gran importància.”

 

Per assistir-hi calia una inscripció prèvia. L’activitat s’emmarcava dins un conjunt de cinc rutes guiades més que des de l’Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols oferien per conèixer diverses parts del municipi.