El brot de coronavirus a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts ja ha provocat set morts

Ja són set els residents morts pel brot de coronavirus que afecta la residència geriàtrica Torreblanca de Sant Joan les Fonts. El Departament de Drets Socials també ha confirmat que hi ha 15 residents i 6 professionals positius.
Es tracta d’una situació molt delicada i algunes famílies ja han anunciat accions legals contra la direcció del centre. Segons ha pogut saber Olot Televisió tot el personal i residents tenien totes les pautes de la vacuna subministrades.


La residència geriàtrica Torreblanca de Sant Joan les Fonts viu una situació crítica després que fins a set residents hagin perdut la vida a causa del brot de Covid-19 que afecta al centre, amb un total de 53 usuaris i 44 professionals. El Departament de Drets Socials ha explicat a Olot Televisió que els contagis es van detectar en el marc d’un cribratge als professionals del centre i immediatament es van activar les mesures de control i contenció del brot i de sectorització de la residència.
En un primer cribratge es van detectar 5 residents positius i en els dies posteriors els altres 15. D’aquests actualment n’hi ha 8 de contagiats, que es troben en procés de superar la malaltia, asimptomàtics i aïllats en la zona vermella de la residència.

La residència és un centre privat gestionat per la Cooperativa Suara, amb qui s’ha posat en contacte Olot Televisió sense haver rebut cap resposta sobre el cas.
Una de les famílies que ha perdut a un familiar ha explicat que hi hauria alguns familiars que estan estudiant accions legals contra la direcció de la residència per una presumpte negligència. Asseguren que quan el centre va tenir constància del virus no van fer cap prova interna fins al cap d’una setmana. Asseguren, també, que una de les treballadores va anar a la feina sabent que estava contagiada de coronavirus.

Olot Televisió s’ha posat en contacte amb l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Des el consistori no han volgut fer declaracions al·legant que és una residència privada. El Departament de Salut i l’Agència de Salut Pública, en col·laboració amb el Departament de Drets Socials, fa un seguiment i control del brot, juntament amb la direcció i professionals del centre i l’Equip d’Atenció Bàsica de Sant Joan les Fonts, que s’encarrega del seguiment clínic dels residents, amb col·laboració amb l’Hospital d’Olot.

Seguim treballant en aquesta informació.