La Cooperativa Suara anuncia una investigació interna pel brot de Covid-19 a la residència Torreblanca

La Cooperativa Suara, que gestiona la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts, ha obert una investigació interna per determinar les caues del brot de Covid-19 que ha provocat la mort de 7 persones residents i que n’ha infectat a 15 i 6 professionals. En aquest moment encara hi ha 6 residents positius asimptomàtics que es troben aïllats.

Olot Televisió va posar ahir al descobert l’existència del brot de coronavirus que afecta a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts i que ja ha provocat la mort de 7 residents. Ha estat aquest dimarts, 24 hores després de fer-se públic, que la Cooperativa Suara s’ha pronunciat a través d’un comunicat que ha enviat a la premsa on asseguren que a Torreblanca hi ha establert un estricte control per garantir la seguretat tant pels residents com pels professionals amb cribratges setmanals amb PCR i controlant a totes les persones que entren i surten de la residència.
És per això que haurà de ser una investigació interna, anunciada per Suara, que haurà d’esclarir de quina manera el coronavirus ha entrat al centre i ha provocat aquesta situació dramàtica.

En el comunicat, però, no es respon a la possible demanda que estan estudiant interposar algunes de les famílies que han perdut un familiar que vivia a la residència. Una d’elles ha explicat a Olot Televisió que una treballadora del centre va anar a treballar tot i saber que estava malalta de Covid-19.

Després que Olot Televisió publiqués la informació sobre el brot de coronavirus, el Departament de Drets Socials fa fer públic un comunicat on s’explicava que els contagis es van detectar en el marc d’un cribratge als professionals del centre i que automàticament es van activar les mesures de control, un extrem que discrepen alguns familiars.

En el cribratge es van detectar 5 residents positius, una xifra que es va incrementar fins a 15 als dies següents. D’aquests actualment n’hi ha 6 de contagiats que són asimptomàtics i que es troben en procés de superar la malaltia, aïllats en la zona vermella del centre.

La residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts dona servei a 53 usuaris i hi treballen 44 professionals, 6 dels quals també han donat positius.

x