Xavi Porras afronta aquesta setmana els seus cinquens i probablement darrers Jocs Paralímpics

Amb 40 anys Xavi Porras participarà aquesta setmana en els seus cinquens Jocs Paralímpics. Pràcticament són dues dècades les que aquest atleta garrotxí, amb discapacitat visual, porta entre els millors del món. Res imaginable quan va començar a fer atletisme.

Xavi Porras, atleta: Sens dubte que quan vaig començar, per res m’imaginava fer això. Va començar sent un hobby l’atletisme. També et puc dir, veient-ho així, que el temps passa molt i molt ràpid, cinc Jocs Paralímpics…

Juntament amb el seu guia, Enric Martin, i el seu entrenador de tota la vida, Miguel Ángel Torralba, Porras realitzarà a Tokio, molt probablement, la seva darrera competició paralímpica.

Xavi Porras, atleta: En aquesta vida mai es pot dir mai, però vaja, en principi seran les últimes paralímpiades i l’afronto amb ganes de gaudir molt, amb molta il·lusió. Vull donar-ho tot.

Xavi Porras participarà a la final de salt de llargada categoria T11. Ho farà aquest divendres a partir de les dues de la tarda hora espanyola.

Xavi Porras, atleta: Estic convençut que si estic a les meves marques de 6.30 – 6.40 tindré moltes possibilitats de guanyar medalla, i escolta: si estic e aquestes marques i no tinc medalla, doncs felicitar als que hauran set millor que jo.

El que més greu li sabrà a Xavi Porras, però, serà no poder viure aquesta cinquena experiència olímpica a prop dels seus fills, l’Egara i en Marc. Li hauria fet molta il·lusió que el petit, en Marc, pogués viure uns Jocs Paralímpics al seu costat, però malauradament la pandèmia ho impedeix per complet. Ell mentrestant, però, va fent arribar vídeos des de Tokio. I des d’aquí tothom espera que de Japó en torni amb un gran resultat.

x