Familiars d’alguns dels residents morts a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts presenten una denúncia perquè s’investigui el cas

El cas del brot de coronavirus detectat a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts ja porta cua. En les últimes hores hem conegut una altra defunció i ara ja són vuit els residents que han perdut la vida a causa del contagi.

Arrel d’aquesta situació els familiars d’algunes de les víctimes han interposat aquest migdia una denuncia per demanar que s’investiguin els fets. Sospiten que una treballadora va anar a treballar al centre sabent que tenia Covid-19.

Algunes famílies que han perdut a algun dels vuits residents de la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts han presentat aquest migdia una denúncia perquè s’investiguin les causes de les morts.
Sospiten que una treballadora, sabent que estava contagiada de Covid-19, es va prendre un antitèrmic per no haver de confinar-se i no perdre les vacances.
Les famílies han presentat la denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Travessera de les Corts, a Barcelona, acompanyats de la lletrada Leyre López del bufet d’advocats Vosseler Abogados.

Leyre López, advocada de les famílies

“S’ha posat una denúncia perque lògicament s’atribueix la responsabilitat de la denúncia a aquesta treballadora perquè del testimoni d’alguns companys sembla que tot apunta que ha actuat de manera irresponsable però de les proves que s’han sol·licitat, com les càmeres de seguretat, podrem esclarir si hi ha hagut altres faltes de mesures de seguretat que són les que s’haurien necessitat. Perquè en independència que aquesta senyora estigués contagiada i de manera voluntària hagués decidit anar a treballar, haurem de saber quines mesures de seguretat s’estaven exigint per part de la direcció del centre als treballadors de la pròpia residència i si portaven les mascares”

Joan Guirado, familiar d’una des les víctimes

“En nom de les famílies celebrem que dos dies després que tot plegat hagi sortit a la llum la residència hagi obert una investigació interna per esclarir els fets. Creiem que és positiu que des de la residència s’assumeixi aquesta responsabilitat que alguna cosa ha fallat en el protocol. El que puc dir és que la meva àvia fa dues setmanes estava bé, no anava sense mascareta enlloc i no es va moure de la residència. Ella l’havia passat, ella estava vacunada des del febrer com la majoria de pacients i avui hem de lamentar la seva pèrdua perquè alguna persona va decidir saltar-se les normes i actuar de forma irresponsable que a dia d’avui ha tingut conseqüències molt greus”.

Segons la família, el Defensor del Pacient ha sol·licitat per escrit al Fiscal Superior de Catalunya que intervingui i investigui la mort dels vuit avis de la residència. En un comunicat que l’organisme va difondre ahir insta al fiscal que prengui mesures i que s’assumeixin responsabilitats.

El brot es va detectar a principis d’agost a partir d’un cribratge entre els professionals del centre i amb els resultats positius es va activar el protocol, un extrem del que discrepen alguns familiars. En el cribratge es van detectar 5 residents positius, una xifra que es va incrementar fins als 15 en els dies posteriors. Segons les últimes dades, d’aquests actualment hi ha 6 contagiats que són asimptomàtics i que es troben en procés de superar la malaltia.

La Cooperativa Suara, que gestiona la residència, ha emès un comunicat aquest dimarts on assegura que a Torreblanca se segueixen tots els controls de manera estricte per garantir la seguretat dels residents i dels professionals. Al text també s’anuncia que Suara ha obert una investigació interna per saber de quina manera el virus va entrar al centre tot i les mesures de prevenció.

Qui també ha emès un comunicat aquest dimecres és l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts, que fins avui no s’havia volgut pronunciar oficialment. Al text es mostra el condol als familiars dels residents que han perdut la vida a causa del brot i transmeten el suport als treballadors de la residència i diuen estar a l’espera de la investigació interna per saber les causes del brot.

La residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts dona servei a 53 usuaris i hi treballen 44 professionals, 6 dels quals també han donat positius.

Seguim treballant en aquesta informació.

x