Miquel Font i els sis dies d’enduro: una història d’amor de l’esport amateur

L’esport amaga sovint un munt d’històries anònimes. Apassionats d’una modalitat que tot i saber que potser mai seran els millors, treballen dur per assolir els seus objectius. És el cas d’un pilot d’enduro garrotxí, Miquel Font, que porta més de 30 anys participant en proves dels Campionat d’Espanya i de Catalunya d’aquesta modalitat de les dues rodes i que aquest cap de setmana afronta la seva 14a participació als 6 dies d’Enduro a Itàlia, un espècie de mundial de l’especialitat.

L’enduro consta d’uns raids de muntanya per etapes, de molts quilòmetres i amb zones cronometrades; quelcom que podia semblar que només aquells qui s’hi dediquen per complet s’hi poden dedicar, però en el cas d’en Miquel, i el de molts altres persones, ho combinen amb la seva feina.

Miquel Font, pilot d’enduro: En el cas de la competició  que correré són al voltant de 250-300 km amb unes cinc o sis especials durant el dia i són unes 7-8 hores de moto diàries.

Una prova dura en tots els sentits, fins i tot en la mecànica, que ells mateixos se n’han de preocupar.

Miquel Font, pilot d’enduro: Tot i que pots portar mecànics no poden tocar la teva moto. T’ho has de fer tot tu. Quan arribes tens 15 minuts per arreglar-ho tot, després es queda tancada al garatge.

Això, i una gran exigència física. Pels més grans com ell, que participa en la categoria Máster 55 als campionats d’Espanya habitualment, ho supleixen amb molta experiència, per córrer segur en els sempre difícils circuits.

Miquel Font, pilot d’enduro: La força que tenen el jovent tu la supleixes amb tècnica, als llocs complicats.

Als sis dies d’enduro que es disputen a Itàlia hi participaran al voltant d’uns 600 pilots. En Miquel té molt clar l’objectiu.

Miquel Font, pilot d’enduro: no, no, participar, acabar, passar-m’ho bé, no fer-me mal… Per mi tot això és una victòria.